tiistai 4. maaliskuuta 2014

mutahommia


Päästiin tässä jokunen viikko sitten tekemään savitöitä (eli mutahommia Peppiä lainatakseni) koko perheen voimin. Kävimme ystävämme kanssa eräällä pajalla puuhailemassa muutamana kertana ja aivan varmasti aiomme mennä uudelleen. Kokemuksena ihan mahtava juttu, erityisesti Pepille. Kaikki se, mitä saven käsittely mahdollistaa ja ne työvaiheet. On ehkä sanomattakin selvää, että neiti viihtyi hyvin.

Ensimmäisellä kerralla savesta muodostui kiviä, simpukoita ja kissoja sekä käsitaulut ja teeastiasto.
Parin viikon päästä kävimme lasittamassa kuivuneet savityöt ja muutaman päivän päästä käytiin avaamassa saviuuni ja saatiin valmiit teokset kotiin.

Omista savityöharrastuksista on ehtinyt vierähtää ainakin viisitoista vuotta, mutta kun inspiraatio iskee, savi vie kyllä mennessään.
Tyttöjen kädenjäljet viedään huomenna mummulle syntymäpäivälahjaksi. Ja jouluna saa kuulema myös valmistautua siihen, että pukinkontista löytyy pelkkää keramiikkaa.


Järkkäristä on akku loppunut ja mystisesti sen vara-akku ja laturi on kadonnut. Samaan piiloon on ilmeisesti mennyt myös pokkarini. Siksi siis näitä kännykkäkuvia. Pahoittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti